ربطی ندارد که در چه زمینه ای سایت دارید. این نکات برای هرجور خبرنامه ای مفید است.
من هر هفته سری به این پست می زنم. پس شاید هردفعه با چیزی جدید مواجه شوید.
20 فرمان برای نوشتن خبرنامه
1. قبل از هرچیز باید بدانید که خبرنامه یک متن تبلیغاتی سوهان اعصاب نیست که هروقت حس کردید اوضاع سایت خراب است آن را برای مخاطب بفرستید.
2. خبرنامه اگر درست استفاده شود یک ابزار مفید است که میتواند رابطه ی شما و مخاطب را قوی کند.
3. قبل از هرچیز برای خبرنامه برنامه ریزی کنید.
یک احمق با برنامه می تواند یک نابغه با بی برنامه را شکست بدهد. وارن بافت
موارد زیر را مشخص کنید تا نوشتن خبرنامه برایتان ملال انگیز نباشد.
.محتوای خبرنامه
.زمان ارسال خبرنامه
.شکل ظاهری خبرنامه
4. محتوای خبرنامه: بیتشرین زحمت را باید برای این بخش بکشید. چونکه محتوا بیشترین زحمت را برای خبرنامه می شد.
5.لیستی از تمام موضوعاتی که می تواند در خبرنامه شما باشد تهیه کنید. حتما حتما آن را روی کاغذ بی آورید. یا اینکه تایپش کنید. مکتوب کردن افکار مایه وفاداری به آنها است. بسته به زمینه ی فعالیتتان این لیست متفاوت است.
6. اعضای لیست را به دسته بندی کنید. مثلا بلند یا کوتاه بودن موضوع ها.
7. از بین لیست چندتا از اعضا را انتخاب کنید. بسته به حجم خبرنامه تعداد انخاب ها کم و زیاد می شود.
8. انتخاب هایی منطقی انجام بدهید. کل متن را با موضوعات بلند و خسته کننده پر نکنید. تناوب را حفظ کنید. بعد از هر بخش بلند چند بخش کوتاه بی آورید تا خستگی خواننده در برود. من سعی میکنم که بین موضوع های بلند حداقل دو موضوع کوتاه قرار بدهم.
9.تنوع به خرج دهدید. مجبور نیستید که همیشه موضوعات خاصی را انخاب کنید. هر دفعه یکی از موضوعات را اخراج کنید و به جایش یکی دیگر بی آورید. اما یادتان باشد که کل موضوعات را کنفی نکنید. خواننده باید با موضوعات خبرنامه احساس آشنایی بکند.
10. در پایان هر موضوع از خواننده سوالی بپرسید. خبرنامه باید دو طرفه باشد. این کار باعث شکل گیری یک نوع گفت و گوی دوستانه می شود و خبرنامه را از حالت گزارش معموریت در می آورد. مثلا من همیشه در پایان بخش جملات قصار از خواننده میپرسم که در این هفته با چه جملات قصاری مواجه شده است.
یکی دیگر از فواید این روش یادگیری است. مثلا اگر مخاطب من در طول هفته هیچ جمله ی قصاری نشنیده باشد، به خاطر کم نیاوردن هم که شده می رود و چند جمله پیدا می کند. خب، این سوال شما است که خواننده را وادار به یادگیری می کند. دیدید؟! چقدر راحت می توانید به دیگران چیز یاد بدهید.
به نظرتان جالب نیست؟
11. زمان ارسال خبرنامه: وقت شناس باش تا پر مخاطب باشی.
12.همانطور که گفتم نباید هروقت اوضاع سایت وخیم شد خبرنامه بفرستید. مخاطب روی وقت شناسی شما حساب می کند. پس زمانی مشخص برای ارسال خبرنامه انتخاب کنید. هر هفته یک بار؟ یا آخر هر ماه؟ من همیشه جمعه ها خبرنامه را ارسال میکنم.
13. خبرنامه را در روز قبل از ارسال آماده کنید تا در روز موعود مشکل وقت پیدا نکنید.
14. خبرنامه صبح ارسال کنید. نه وسط روز. نه عصر. صبح. برنامه زمانی مردم متفاوت است. پس بهتر است آن را زمانی ارسال کنید که همه بتوانند آن را بخوانند.
15.زیبایی خبرنامه: خیلی از وقت ها چشم نوازی خبرنامه بیشتر از محتوا خواننده را مجبور به خواندن نامه می کند.
16. از عکس های باکیفیت برای خبرنامه استفاده کنید. اما یادتان باشد که این یک نامه است نه کتاب مصور.
17. فونتی جالب و چشمگیر انتخاب کنید.
. در ابتدا یا آخر نامه، عکس یا امضای خود را بی آورید. این باعث تقویت ارتباط می شود.
19. در آخر از خواننده درخواستی بکنید. شما کلی زحمت کشیده اید که این متن را حاضر کنید، پس بهتر است از آن هم سودی ببرید. مثلا میتوانید لینک خرید آخرین کتابتان را قرار بدهید. یا اینکه لینک ارائه ی خدمات را بی آورید.
20. زورکی لینک ندهید. طوری رفتار نکنید که اگر خواننده روی لینک کلیک نکند شما بدبخت می شوید.
امیدوارم که 20 جمله ی بالا به نوشتن خبرنامه تان کمکتان کند.
روش ابراهیم یونسی برای یافتن ایده
خبرنامه , ,خواننده ,یک ,بی ,کند ,بی آورید ,می کند ,آن را ,نوشتن خبرنامه ,قبل از ,زمان ارسال خبرنامه ,برای نوشتن خبرنامه
درباره این سایت